ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежу на артскладах у Балаклії влаштували цивільні за допомогою безпілотника, - слідство

Суд вивчив записи з відеокамер військової частини.

Пожежу на артскладах у Балаклії влаштували цивільні за допомогою безпілотника, - слідство
Фото: EPA\UPG

Диверсію на складах арсеналу зрої в Балаклії вчинили невстановлені цивільні особи за допомогою безпілотного літального апарату.

Про це йдеться в постанові Київського райсуду Харкова, повідомляє "Укрінформ".

"Згідно з клопотанням, близько 02:40 23 березня диверсію вчинили невстановлені цивільні особи за допомогою безпілотного літального апарату, внаслідок чого на технічній території арсеналу сталася детонація ракет ЗМ9-ЗРК "Бук-М1" і снарядів 152 мм", - йдеться в постанові.

Відзначено також, що слідчий просив накласти арешт на сервер військової частини і відеореєстратор, необхідні для розслідування. 25 березня у в/ч А 1352 було надіслано відповідний запит. Того ж дня військові надали слідству два комп'ютерні блоки (сервер і відеореєстратор) з приміщення караульної служби.

Нагадаємо, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області загорілися склади військового арсеналу і сталася детонація снарядів. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігається 138 тис. тонн боєприпасів. Найнебезпечніші - снаряди для САУ "Акація", зона дії яких - до 20 км. Збитки від вибухів оцінили в 220 млн гривень, але з урахуванням збитків промпідприємств, сума може сягнути 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram