ГоловнаПолітика

Суд заарештував частки Мартиненка в трьох компаніях

Заарештовано частки в статутному капіталі компаній "Інтер-Вент", "Вортекс" і "Техно-Інвест".

Суд заарештував частки Мартиненка в трьох компаніях
Фото: Lb.ua

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро і наклав арешт на належні екс-депутату Миколі Мартиненку частки статутного капіталу в трьох компаніях.

Згідно з рішенням суду від 23 травня, опублікованому в реєстрі судових рішень, заарештовано 5% статутного капіталу ТОВ "Інтер-Вент", 14% ТОВ "Вортекс" і 5% ТОВ "Техно-Інвест", повідомляє LIGA.net.

Мартиненку заборонено здійснювати будь-які операції, які можуть призвести до переходу іншим особам прав на частки майна у статутних капіталах компаній, якими володіє екс-депутат.

За даними Єдиного держреєстру юридичних осіб, бізнес-партнерами Мартиненка по компанії "Вортекс" були екс-співвласник групи WOG Петро Димінський, Ланна Лагур, Сергій Перелома (перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України"), Олександр Морозов (колишній голова правління "Ощадбанку", директор з розвитку бізнесу "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського), Ольга Пономаренко, а також покійний Ігор Єремєєв.

У "Техно-Інвесті", де Мартиненко володіє 5%, його партнерами є Ігор Керезь (бізнес-партнер Давида Жванії та Мартиненка) і В'ячеслав Циганенко, колишній помічник екс-депутата Жванії.

В компанії "Інтер-Вент" крім Керезя, партнером Мартиненка є Андрій Щукін, ще один екс-помічник Жванії. Як і Техно-Інвест компанія була акціонером Діамантбанку, який пов'язують з Мартиненком і Жванією.

Як повідомлялося, суд заарештував квартиру, автомобілі та банківські рахунки Мартиненка.

Нагадаємо, Мартиненка затримали 20 квітня. Йому було повідомлено про підозру в організації схеми з виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Під час обрання запобіжного заходу у першій інстанції Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Однак Солом'янський райсуд Києва вирішив відпустити екс-нардепа на поруки. САП це рішення оскаржила.

Крім того, в САП заявили, що мають намір ініціювати арешт всього майна Мартиненка, оскільки це передбачено статтею, за якою його підозрюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram