ГоловнаПолітика

Суд відмовився відпустити Насірова на лікування і повернути йому заставу

Голова ДФС звертався до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу.

Суд відмовився відпустити Насірова на лікування і повернути йому заставу
Фото: Макс Требухов

Солом'янський районний суд Києва відмовив відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову у зміні запобіжного заходу.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело в суді.

За його словами, Насіров звертався з клопотанням до суду про зміну запобіжного заходу з метою виїзду за межі України на лікування і повернення застави в розмірі 100 млн гривень.

30 травня Національне антикорупційне бюро відмовило Насірову у виїзді в США на лікування. Це вже друге клопотання голови ДФС в антикорупційні органи. До цього у квітні він просив відпустити його на змагання збірної України з дзюдо у Варшаві.

Нагадаємо, Насірова затримали 2 березня на території лікарні "Феофанія". Йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу ("Зловживання владою і службовим становищем").

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 млн грвень, яку внесли 16 березня.

Наприкінці квітня Солом'янський райсуд Києва продовжив зобов'язання для Насірова носити електронний браслет стеження, не залишати Київ і не виїжджати за кордон до 26 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram