ГоловнаПолітика

Підозрюваного в замаху на Осмаєва вдалося допитати

Правоохоронці почали слідчі дії з кілером.

Підозрюваного в замаху на Осмаєва вдалося допитати
Фото: rbc.ua

Правоохоронці допитують підозрюваного в замаху на Адама Осмаєва, повідомив голова Нацполіціі України Сергій Князєв.

"Підозрюваного затримано, зараз він перебуває на стаціонарному лікуванні, проте з ним проводять активні слідчі дії. Саме в цей час відбувається його допит. Я не буду акцентувати увагу на його прізвищі, першому чи другому, його особу буде встановлено законним шляхом", - сказав він журналістам у Дніпрі в п'ятницю, пише Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, вчора Осмаєв з дружиною Аміною Окуєвою прийшли на зустріч на Подолі в Києві з людиною, яка назвалася французьким журналістом. Той кілька разів вистрілив в Осмаєва, Окуєва у відповідь вистрілила в нього. У кілера знайшли паспорт, виданий на ім'я 58-річного уродженця Одеси Олександра Дакара.

Втім, цей паспорт може бути підробленим - стрілець дуже схожий на петербурзького бандита Артура Курмакаєва, якого називають особистим кілером голови Чечні Рамзана Кадирова.

Чеченця Адама Осмаєва затримали в лютому 2012 року в Одесі. СБУ заявляла, що Осмаєв, прибувши до Одеси з Росії за чужими документами, створив і очолив екстремістську групу "Імарату Кавказ". До неї увійшли громадянин Казахстану Ілля П'янзін і виходець із Чечні Руслан Мадаєв. У січні 2012 року стався вибух саморобної бомби в їхній орендованій квартирі, в результаті якого загинув Мадаєв, а П'янзін з опіками потрапив у реанімацію, де і дав свідчення про підготовку терактів на території Росії і замаху на Путіна.

Росія вимагала екстрадиції Осмаєва. Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати Осмаєва РФ, після чого Україна призупинила процес екстрадиції.

Восени 2014 року одеський суд звільнив його з-під варти.

Осмаєв і Окуєва воювали на Донбасі в лавах батальйону поліції "Київ-2".

У лютому 2015 року Осмаєв став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram