ГоловнаПолітика

Екс-начальника луганської податкової помістили під варту

Олександра Антипова заарештували за новим обвинуваченням.

Екс-начальника луганської податкової помістили під варту
Фото: Сергей Нужненко

Печерський райсуд Києва заарештував колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антипова з альтернативою у вигляді застави 100 млн грн.

"Антипова, у якого під час арешту вилучили 3,8 млн $ - екс губернатору й екс-голові податкової в Луганській області, - щойно Печерський суд у рамках ст. 209 КПК (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом) призначив запобіжний захід - АРЕШТ з можливою заставою 100 млн грн. Наручники одягли прямо в залі суду", - написав у фейсбуці в ніч на п'ятницю міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Нагадаємо, Антипова і ще 22 колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотам для обрання запобіжного заходу. Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей із підприємтсв в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюють на суму 96 мільярдів гривень.

Спочатку Антипова повідомили про підозру за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 364 (зловживання службовим становищем), а суд визначив заставу 15 млн гривень без взяття під варту. Однак гроші Антипов у зазначений термін не вніс. 30 травня Антипову пред'явили ще одну підозру - за ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу. В рамках цієї справи суд заарештував колишнього податківця.

Антипов у 2006-2010 роках очолював Луганську обласну державну адміністрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram