ГоловнаПолітика

У того, хто стріляв у Осмаєва, виявили український закордонний паспорт

Спецслужби перевіряють реальність існування Дакара Олександра Венусовіча.

У того, хто стріляв у Осмаєва, виявили український закордонний паспорт
Фото: РБК-Украина

У того, хто стріляв у Осмаєва, виявили закордонний паспорт громадянина України. Перевіряється достовірність документа і встановлюється особа нападника.

Про це повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він уточнив, що в цьому паспорті є відомості про перетин чоловіком кордону, зокрема з Білоруссю і Росією, в минулому році.

За даними Шевченка, на місці знайдені три пістолети - два пістолети Макарова та один пістолет іноземного виробництва Глок, зараз йде збір речових доказів.

Що стосується стану здоров'я поранених, то, "за даними лікарів, їхньому життю нічого не загрожує, детальні відомості щодо їхнього здоров'я будуть трохи пізніше".

У кілера при собі виявлені документи громадянина України - Дакара Олександра Венусовіча, 1958 року народження. Поліція і спецслужби перевіряють реальність існування такої людини й історію його життя, повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко.

"Вже зараз ми бачимо, що паспорт громадянина України ця людина отримала 10 лютого 2016 року. Закордонний паспорт - 15 лютого 2016 року. Довідку про ідентифікаційний код - 11 лютого 2016 року. Збіг? Не думаю! Цей громадянин України, швидше за все, ніякий не Дакар Олександр Венусовіч. А зовсім інша особа, яка регулярно їздила в Росію для отримання інструкцій з Центру", - написав він у фейсбуці.

За словами Геращенко, слідство буде розглядати всі версії мотивів замаху на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву.

"Там звичайно буде і чеченський слід, що найбільше будуть розкручувати російські пропагандистські ЗМІ та їхні посібники в Україні. Інша версія, яка очевидна в цьому випадку, - це спроба добре продуманого і організованого замовного вбивства, підготовленого заздалегідь впровадженим в Україні кілером, підготовленим російськими спецслужбами", - додав радник міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram