ГоловнаПолітика

Львівська облрада прийняла звернення, через яке її штурмували націоналісти

Депутати пішли на поступки радикальним силам.

Львівська облрада прийняла звернення, через яке її штурмували націоналісти
Фото: lv.npu.gov.ua

Львівська обласна рада 1 червня прийняла звернення, через яке 30 травня її штурмували націоналісти.

Як повідомляють на сайті облради, депутати проголосували за якнайшвидше запровадження амністії для бійців, які захищали Українську державу від агресії Росії під час бойових дій.

Також облрада закликає Верховну Раду не скасовувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, поки в законодавстві не буде прописана норму про виключне право громадян України на її придбання.

Інші вимоги облради стосуються націоналізації російського капіталу в Україні та відмови від подальшого зростання комунальних тарифів.

Фото: oblrada.lviv.ua

Нагадаємо, 30 травня члени Національного корпусу, "Свободи" і Правого сектору силою прорвалися на сесію Львівської облради і зірвали її. У сутичках постраждали 11 правоохоронців і троє цивільних. Поліція порушила справу за статтею "Хуліганство", однак про затримання серед учасників штурму не повідомила.

Націоналісти вимагали, щоб депутати облради прийняли звернення до центральної влади з вимогами підписати закон "Про амністію у 2016 році"; націоналізувати російський капітал в Україні; зупинити зростання тарифів на комунальні послуги; продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram