ГоловнаПолітика

Депутат Київради просить Кличка оцінити законність забудови ділянки на місці Сінного ринку в Києві, якої насправді не існує

Ділянка, на якій зводять торгово-офісно-житловий комплекс, вибула з цивільного обігу 2014 року.

Депутат Київради просить Кличка оцінити законність забудови ділянки на місці Сінного ринку в Києві, якої насправді не існує
Строительство на месте Сенного рынка
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Київради Ольга Балицька звернулася до мера Києва Віталія Кличка й у Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу КМДА з проханням надати експертний висновок щодо законності використання містобудівних умов і обмежень забудовником Сінного ринку в Києві, якщо земельна ділянка, на які їх видано, вибула з цивільного обігу. Копія звернення є в LB.ua.

Як відомо, раніше активісти заявляли, що ділянки, на якій зводять житловий комплекс на місці колишнього Сінного ринку, на сьогодні не існує як такої - 2014 року її поділили на три окремі ділянки, де зараз ведуть будівельні роботи. А містобудівних умов і обмежень, які, відповідно до закону, стосуються кожної окремої ділянки, на ці земельні ділянки не видавали.

У зв'язку з цим Ольга Балицька просить мера і профільний департамент дати свою професійну оцінку, а також надати іншу "належну інформацію, спрямовану на вирішення порушеного у зверненні питання".

Нагадаємо, на місці Сінного ринку заплановано побудувати 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будівель, згідно з проектом, - від 6 до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, є 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких з цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на зниженні щільності і висотності забудови, однак забудовник відмовився йти на компроміс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram