ГоловнаПолітика

Колишнього топ-менеджера заводу "Океан" заарештовано до 11 липня

Генпрокуратура вимагала 1,5 млрд грн застави, суд встановив заставу в 100 млн гривень.

Колишнього топ-менеджера заводу "Океан" заарештовано до 11 липня
Фото: runews.su

Печерський районний суд Києва ухвалив взяти під варту до 11 липня екс-президента ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" Володимира Михайлюка в рамках розслідування справи про доведення до банкрутства суднобудівного підприємства.

Відповідне рішення суд прийняв за позовом Генеральної прокуратури в четвер, 1 червня, повідомляє РБК-Україна.

Відзначається, що в ГПУ просили встановити суму застави в розмірі 1,5 млрд гривень. Суд зупинився на сумі 100 млн гривень.

Прокуратура закидає Михайлюку умисне доведення підприємства до банкрутства і заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

Водночас, на думку голови ради директорів Асоціації захисту активів Олександра Сітухо, сьогоднішнє рішення суду може виявитися в інтересах нинішнього власника суднобудівного підприємства - компанії Zonel Operations Ltd, власником якої є колишній член ради директорів "Газпрому" Ігор Юсуфов.

Нагадаємо, ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001-го - "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві, ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

1 листопада 2013 року "Океан" було визнано банкрутом за рішенням Госпсуду Миколаївської області. У травні 2014 року, після зміни влади в Україні, Вищий госпсуд скасував це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram