ГоловнаПолітика

Екс-начальник луганської податкової не вніс 15 млн гривень застави

Олександра Антипова, у якого під час затримання виявили $3,8 млн, можуть узяти під варту.

Екс-начальник луганської податкової не вніс 15 млн гривень застави
Фото: Сергей Нужненко

Колишній начальник Державної податкової служби в Луганській області Олександр Антипов не вніс у визначений п'ятиденний термін 15 млн гривень застави, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у фейсбуці.

За його словами, прокуратура в середу подасть клопотання до суду про зміну запобіжного заходу на арешт.

Антипову пред'явлено підозри за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 364 (зловживання службовим становищем), ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Антипова і ще 22 колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доправили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами для обрання запобіжного заходу. Антипову суд призначив заставу 15 млн гривень без взяття під варту.

Під час обшуку в Антипова вилучили 3,8 млн доларів готівкою.

Затриманим екс-податківцям інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 96 мільярдів гривень.

Антипов у 2006-2010 роках очолював Луганську обласну державну адміністрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram