ГоловнаПолітика

Організатора вбивства журналіста Сергієнка випустили з-під варти і знову затримали (оновлено)

Активісти не випускають колишнього начальника охорони нардепа Бобова з клітки.

Організатора вбивства журналіста Сергієнка випустили з-під варти і знову затримали (оновлено)
Фото: facebook.com/HeavenlyHundredLawyers

Апеляційний суд Черкаської області відпустив з-під варти Вадима Мельника, підозрюваного в організації вбивства громадського діяча і журналіста Василя Сергієнка. Йому змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт з носінням електронного браслета.

Як повідомляють у фейсбуці Адвокатської дорадчої групи, рішення винесла колегія суддів у складі Ірини Соломко, Ігоря Поєдинка і Миколи Ятченка.

Кілька десятків представників партій "Свобода" і "Національний корпус", а також нардеп Олег Петренко заблокували клітку з підозрюваним.

Оновлення. Після двох годин блокування активістами в зал суду прийшов слідчий Головного управління Національної поліції в Черкаській області, який оголосив нову підозру Вадиму Мельнику, повідомляє Радіо Свобода. Йому інкримінують створення злочинної організації. Протягом 72 годин суд має обрати Мельнику новий запобіжний захід.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському Черкаської області зловмисники викрали Василя Сергієнка і пізніше вбили його, а тіло заховали в лісі. Обласна організація партії "Свободи" заявляла, що Сергієнко отримував погрози "за викривальні статті про таємні сторони бізнесу місцевого олігарха Геннадія Бобова". Бобов - діючий нардеп, член групи "Партія "Відродження".

16 травня 2017 року правоохоронці затримали організатора викрадення і вбивства Сергієнка. Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, на момент злочину затриманий працював начальником охорони одного з народних депутатів. Суд першої інстанції заарештував затриманого на два місяці без альтернативи у вигляді застави.

Вадим Мельник працював в охороні нардепа Бобова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram