ГоловнаПолітика

НАБУ відмовило Насірову у виїзді на лікування в США

Між Україною та США не укладено угоду про екстрадицію.

НАБУ відмовило Насірову у виїзді на лікування в США
Фото: Макс Требухов

Національне антикорупційне бюро відмовило відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову в наданні дозволу на виїзд за межі України. Таке рішення було прийнято 30 травня за результатами розгляду клопотання підозрюваного, повідомляє прес-служба НАБУ.

Відзначається, що це вже друге клопотання голови ДФС. Вперше Насіров у квітні звертався з проханням дозволити відвідати змагання збірної України з дзюдо у Варшаві.

"25 травня в НАБУ надійшло клопотання про надання дозволу (Насірову) на виїзд до Сполучених Штатів Америки, мотивуючи поїздку необхідністю "проходження лікування", - йдеться в повідомленні.

В антикорупційному бюро зазначили, що "в разі виїзду за кордон гарантувати повернення підозрюваного в Україну не може нічого, крім його правосвідомості".

Крім цього, між Україною і США не укладено угоду про екстрадицію.

Нагадаємо, 2 березня на території лікарні "Феофанія" детективи НАБУ затримали голову ДФС і повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою і службовим становищем").

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав стосовно Насірова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 млн грн, яку внесено 16 березня.

Суд продовжив запобіжний захід для Насірова на два місяці - до 26 червня. Він повинен і далі носити електронний браслет і не виїжджати за межі міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram