ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру судді, справу якого відмовилася розслідувати ГПУ

Суддя Дзержинського райсуду Харкова підозрюється у вимаганні 75 тис. гривень.

НАБУ повідомило про підозру судді, справу якого відмовилася розслідувати ГПУ
Фото: trud-ost.ru

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру судді Дзержинського районного суду Харкова Сергію Лазюку за вимагання хабара в розмірі 75 тис. гривень.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

За версією слідства, суддя вимагав неправомірну вигоду в розмірі 75 тис. гривень за прийняття рішення в інтересах хабародавця.

Кримінальне провадження за цим епізодом було відкрито ще в березні 2015 року. Його розслідуванням займалися слідчі з особливо важливих справ Генеральної прокуратури, однак складу злочину не знайшли і провадження закрили.

У травні 2016 року детективи НАБУ витребували це кримінальне провадження в Генпрокуратурі і після вивчення визначили його перспективним. У липні того ж року керівник САП скасував постанову про закриття справи.

Однак через кілька днів генеральний прокурор Юрій Луценко скасував постанову керівника САП про відновлення розслідування.

"Проте детективи НАБУ і прокурори САП наполягали на необхідності відновлення розслідування стосовно судді з Харкова. Переконати генерального прокурора вдалося лише в жовтні 2016 року", - сказано в прес-релізі.

28 жовтня 2016 року детективи НАБУ почали розслідування обставин скоєння злочину суддею Лазюком.

Підозрюваний суддя одночасно є обвинуваченим у іншому кримінальному провадженні, що розслідується детективами НАБУ. Справа про отримання ним неправомірної винагороди в розмірі 800 доларів слухається в Полтавському районному суді Полтавської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram