ГоловнаПолітика

У Парижі Фельдман узяв участь у 10-річчі проекту Aladdin

Нардеп домовився з мером Парижа про реалізацію гуманітарних і культурних проектів.

У Парижі Фельдман узяв участь у 10-річчі проекту Aladdin

29 травня в мерії Парижа пройшло урочисте засідання, присвячене 10-річчю міжнародного проекту Aladdin, у якому взяв участь харківський нардеп, засновник Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії Олександр Фельдман. Українського політика і мецената запросив барон Девід де Ротшильд, повідомляє харківське видання newsroom.kh.ua.

У роботі засідання також узяли участь генеральний секретар ЮНЕСКО Ірина Бокова, мер міста Париж Анн Ідальго, філантроп Девід де Ротшильд, екс-президент Франції Ніколя Саркозі, саудівський шейх Мохаммад бен Ісса Аль-Джаббер та інші.

"Сьогодні світ зіткнувся з серйозними викликами - тероризм, нетерпимість. Боротьба з ними і побудова толерантного суспільства - головні теми, які обговорювалися на засіданні", - розповів Олександр Фельдман.

Депутат також високо оцінив діяльність проекту Aladdin.

"Я високо ціную проекти, метою яких є побудова мирного суспільства, вибудовування міжкультурних зв'язків між народами і країнами, освіта і виховання толерантності", - додав засновник Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії.

Нагадаємо, проект Aladdin - багатогранна культурна ініціатива в рамках боротьби із запереченням Голокосту і всіма формами расизму та нетерпимості, а також сприяння міжкультурному діалогу, особливо серед мусульман і євреїв. Проект реалізується під егідою ЮНЕСКО.

Про підтримку проекту заявили понад 500 видатних діячів з Європи, Північної Америки і мусульманського світу. Серед них політики, релігійні діячі, вчені, письменники, художники та активісти громадянського суспільства різних віросповідань і культур.

Олександр Фельдман і Анн Ідальго
Фото: newsroom.kh.ua
Олександр Фельдман і Анн Ідальго

У рамках поїздки до Франції Олександр Фельдман зустрівся з мером Парижа Анн Ідальго. Під час зустрічі було досягнуто домовленостей про співпрацю між Фондом Олександра Фельдмана і мерією Парижа в реалізації спільних гуманітарних і культурних проектів. Сьогодні Олександр Фельдман зустрінеться з керівництвом Паризького зоопарку і представниками екозахисних організацій Франції, щоб обговорити співпрацю з "Фельдман Екопарк" і спільні екологічні проекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram