ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна - частина Європи з часів Анни Ярославни

Кремлю не вдалося зупинити "курс України на возз'єднання з нашою європейською сім'єю".

Президент Петро Порошенко подякував Нідерландам за завершення ратифікації Угоди про асоціацію України і Європейського Союзу.

У своєму зверненні до народу у вівторок він заявив, що Україні і ЄС вдалося відстояти договір усупереч російським "капостям".

"Кремль, який вразила хронічна українофобія, капостить нам на кожному кроці. Він використовував усі наявні ресурси: гроші, пропаганду, брехню, інтриги, розвідувальні структури, групи впливу. Йому підігравали антиєвропейські популістські сили всередині Європейського Союзу, які використовували бюрократичні зачіпки і створювали нові. І все це робилося з єдиною метою: зробити неможливою ратифікацію угоди, поховати її. І зупинити курс України на возз'єднання з нашою європейською сім'єю", - заявив він.

"Саме возз'єднання, тому що історично ми були її частиною. До речі, з часів давньоукраїнського князя Ярослава Мудрого і його дочки-киянки Анни Ярославни, яку буквально вчора Путін намагався на очах всієї Європи вкрасти в російську історію", - сказав він.

Нагадаємо, що 30 травня Сенат Нідерландів підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію Україна - Європейський Союз.

З 2014 року Угода про асоціацію працювала в тимчасовому режимі. Завершення бюрократичних процедур для остаточного набуття договором чинності очікується до 13 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram