ГоловнаПолітика

Юнкер сподівається завершити ратифікацію УА до саміту Україна-ЄС

"Місце України - в Європі. Майбутнє України - разом з Європою".

Юнкер сподівається завершити ратифікацію УА до саміту Україна-ЄС
Президент Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер во время саммита по случаю 60-летия подписания Римского договора в Риме, Италия, 2
Фото: EPA/UPG

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер сподівається завершити процедури, пов'язані з ратифікацією Угоди про асоціацію, до саміту Україна - ЄС, який пройде 13 липня 2017 року в Києві.

Про це він сказав, коментуючи завершення цієї процедури в Сенаті Нідерландів.

"Сьогоднішнє голосування в голландському Сенаті - це важливий сигнал від Нідерландів і всього Європейського Союзу нашим українським друзям: місце України - в Європі. Майбутнє України - разом з Європою. Я хотів би подякувати уряду Нідерландів і керівництву інших країн за їхні зусилля в досягненні позитивного завершення цього процесу. Ми в самому кінці. Наша угода про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі, тепер на крок ближча до ратифікації. Я хотів би, щоб процес був закінчений швидко, якраз до липневого саміту ЄС-Україна", - цитує Юнкера прес-служба Єврокомісії.

Він сподівається, що сьогоднішнє рішення Нідерландів дасть поштовх для зміцнення співпраці між Україною та Євросоюзом.

Нагадаємо, що Нідерланди повинні передати ратифікаційну грамоту в Брюссель, після чого Рада Європейського Союзу зможе спеціальним рішенням ввести Угоду про асоціацію в дію на постійних засадах.

З 2014 року Угода про асоціацію працювала в тимчасовому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram