ГоловнаСвіт

Саміт Україна - ЄС відбудеться 13 липня в Києві

Про це домовилися Порошенко і Туск.

Саміт Україна - ЄС відбудеться 13 липня в Києві
Фото: пресс-служба президента

Черговий саміт Україна - ЄС відбудеться 13 липня в Києві.

Про це домовились президент України Петро Порошенко і президент Європейського совента Дональд Туск, які провели телефонну розмову ввечері в середу.

Під час бесіди Порошенко також розповів Туску про поточну ситуацію на Донбасі і про те, як Росія порушує Мінські угоди. "У таких умовах відсутні підстави для скасування або будь-якого пом'якшення економічних і секторальних санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації", - зазначив президент України.

На думку Порошенка, така оцінка повинна бути покладена в основу рішень лідерів "Великої сімки", які 26-27 травня зберуться на саміт.

Також обговорювався стан ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в Сенаті Нідерландів.

Нагадаємо, попередній саміт Україна і ЄС відбувся 24 листопада 2016 року в Брюсселі. Подібні заходи проводяться щорічно, починаючи з 2002 року.

Зустрічі в рамках самітів надають сторонам можливість на найвищому рівні підбити підсумки співробітництва між Україною та ЄС за минулий рік, визначити пріоритети взаємодії на найближче майбутнє, обговорити розвиток ситуації в Україні та Європейському Союзі, а також узгодити позиції щодо актуальних міжнародних питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram