ГоловнаСвіт

Берлін посилив заходи безпеки на час проведення Днів євангелістської церкви

На масових заходах у Берліні очікують до 250 тис. гостей.

Берлін посилив заходи безпеки на час проведення Днів євангелістської церкви
Фото: EPA/UPG

Влада Берліна посилила заходи безпеки у зв'язку з "церковними днями", на яких очікують безліч гостей, включаючи високопоставлених, а також у зв'язку з нещодавнім терактом у Манчестері.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"На жаль, рівень терористичної загрози постійно, протягом уже доволі тривалого часу, високий, тому ми опрацьовуємо всі можливі сценарії", - заявив представник берлінської поліції Томас Ноендорф.

При цьому він зазначив, що, незалежно від теракту в Манчестері, правоохоронці готувалися до майбутніх заходів, враховуючи грудневий теракт у Берліні, тому зміни концепції не відбулося. На допомогу столичним силам правопорядку залучено колег із низки федеральних земель. За безпекою стежитимуть 4000 осіб.

У центрі міста вже виставлено залізну огорожу, в тому числі в парку Тіргартен. На входах до місць, де будуть проходити офіційні заходи, встановлені рамки металошукачів.

Сьогодні з 18:00 за місцевим часом на різних майданчиках уже 36-й раз проходять масові заходи Днів євангелістської церкви, які цьогоріч присвячені 500-річчю реформації. Всього протягом п'яти днів пройдуть 2500 заходів - богослужінь, біблійних читань, дискусій, концертів. Центральною з них стане дискусія про демократію в четвер, 24 травня, в якій візьмуть участь канцлер ФРН Анґела Меркель і екс-президент США Барак Обама.

Всього на відкритті Днів на трьох основних майданчиках - перед Бундестагом, Бранденбурзькими воротами і на площі Жандарменмаркт, де спорудять величезні криті сцени, очікують не менш ніж 250 тис. гостей.

Завершаться заходи в неділю в Віттенберзі (за 100 км від Берліна) масовою духовною службою.

Нагадаємо, 19 грудня в центрі Берліна вантажівка в'їхала в натовп людей поряд із різдвяним ярмарком. Жертвами теракту стали 12 осіб, близько 50 осіб постраждали. ІДІЛ узяла на себе відповідальність за теракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram