ГоловнаСвіт

У Британії посилюють заходи безпеки після теракту в Манчестері

Мер Лондона назвав атаку в Манчестері "боягузливим актом тероризму".

У Британії посилюють заходи безпеки після теракту в Манчестері
Британская полиция

Головний констебль Шотландії Філ Гормлі направив озброєну поліцію на патрулювання у людні райони, в аеропорти і на залізничні станції в рамках посилення заходів безпеки після теракту в Манчестері.

Про це повідомляє The Guardian.

"Мої думки і думки всіх співробітників поліції Шотландії з тими, хто втратив близьких чи постраждав у результаті нападу в Манчестері", - заявив він.

"У рамках реакції Сполученого Королівства на ці події поліція Шотландії продовжує переглядати всі плани й операції із забезпечення безпеки й охорони. Це включає забезпечення належного розгортання наших озброєних поліцейських і спеціальних ресурсів", - додав він.

"Тому люди будуть бачити озброєну поліцію на патрулюванні на транспортних вузлах і в місцях масового скупчення людей. Немає жодних даних, щоб припустити, що є якась загроза для Шотландії, але я попросив би громадськість залишатися пильною і повідомляти про будь-які підозрілі факти", - підсумував він.

Крім того, заходи безпеки були посилені в британській столиці, написав мер Лондона Садік Хан на своїй сторінці у Facebook.

"Я перебуваю в постійному контакті зі столичною поліцією, яка переглядає заходи безпеки в Лондоні. Лондонці сьогодні побачать більше поліцейських на наших вулицях", - заявив Хан.

За його словами, атака в Манчестері - це боягузливий акт тероризму. "Лондон сьогодні єдиний у підтримці великого міста Манчестер після цієї варварської й огидної атаки. Це був боягузливий акт тероризму, спрямований на концерт, на який прийшли тисячі дітей і молодих людей", - додав мер Лондона.

Він також підкреслив, що "Манчестер і решта Британії ніколи не будуть залякані тероризмом, а тим, хто бажає знищити британський спосіб життя і розділити народ, це ніколи не вдасться".

Нагадаємо, що напередодні ввечері під час концерту Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер Арена" стався вибух. За останніми даними, загинули 22 людини. Раніше повідомляли, що в результаті вибуху загинули 19 осіб, щонайменше 59 отримали поранення. Британська поліція заявила, що розглядає інцидент як терористичний акт. За попередніми даними, вибух стався у фойє "Манчестер Арени" о 22:30, у момент завершення концерту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram