ГоловнаСвіт

Трамп збирає команду юристів для справи про зв'язки з Росією, - Washington Post

Очікується, що команду юристів очолить адвокат, який раніше представляв Трампа в декількох судових процесах.

Трамп збирає команду юристів для справи про зв'язки з Росією, - Washington Post
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп збирає команду юристів для допомоги у справі про його ймовірні зв'язки з Росією.

Про це повідомляє The Washington Post

За даними видання, в останні дні американський лідер разом із радниками провели переговори з декількома відомими адвокатами. При цьому співрозмовники видання розповіли, що Трамп особисто залучений до пошуків.

Серед кандидатів на пост - Марк Касович, Роберт Гіффра-молодший, Рейд Вайнгартен і Теодор Олсон.

Очікується, що команду очолить Касович. Він представляв Трампа в декількох судових процесах, зокрема шлюборозлучні і пов'язані з нерухомістю справи. Він також був адвокатом президента в рамках розслідування про шахрайство в Університеті Трампа.

Білий дім не відповів на запит про те, як президент збирається платити за своїх юристів, вартість послуг яких не покриває федеральний бюджет.

У ФБР і американському Конгресі ведуть декілька розслідувань про можливі зв'язки передвиборного штабу Трампа з Росією. Свідчення у цій справі повинен дати колишній директор ФБР Джеймс Комі, звільнення якого в Конгресі США пов'язують з розслідуванням спецслужби щодо американського президента. У справі про втручання Росії також допитують колишніх радників Трампа Майкла Флінна і Пола Манафорта.

Нагадаємо, що на початку січня спецслужби США опублікували доповідь про втручання Росії у вибори американського президента. З доповіді випливало, що Москва влаштувала кібератаки і використовувала ЗМІ, щоб допомогти Трампу здобути перемогу над Гілларі Клінтон. При цьому підкреслювалося, що російське втручання у виборы президента США відбувалося за наказом президента РФ Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram