ГоловнаСвіт

Флінн відмовився передавати Сенату пов'язані з Росією документи

Колишній радник Трампа скористається П'ятою поправкою.

Флінн відмовився передавати Сенату пов'язані з Росією документи
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Колишній радник з національної безпеки президента США Майкл Флінн вирішив не передавати затребувані документи комітету Сенату, що розслідує передбачуване втручання Росії в президентські вибори в США.

Майкл Флінн планує в понеділок офіційно скористатися П'ятою поправкою, що дозволяє не свідчити проти себе, пише "Бі-бі-сі".

Комітет з розвідки сенату США веде розслідування про можливі зв'язки команди президента США Дональда Трампа з російською владою.

Неподання документів після отримання повістки може бути визнано неповагою до конгресу, що, своєю чергою, загрожує штрафом або позбавленням волі.

Флінн подав у відставку в лютому, визнавши, що дезінформував керівництво про контакти з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком.

Два тижні тому комітет направив Флінну повістку з вимогою надати документи, які необхідні для розслідування.

Перед цим адвокат Флінна зажадав надати імунітет від переслідування в обмін на співпрацю зі слідчими.

Минулого тижня голова комітету сенатор Річард Бер поскаржився журналістам, що Флінн не співпрацює зі слідчими, додавши, що комітет так і не отримав чіткої відповіді, чи буде колишній радник давати показання.

Розслідування щодо Флінна почало також міністерство оборони, після того як з'ясувалося, що колишній радник отримав виплати від іноземних організацій невдовзі після виходу з Пентагону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram