ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії вперше порушили кримінальну справу проти авіадебошира

Громадянину Ізраїлю може загрожувати термін до 5 років в'язниці.

У Росії вперше порушили кримінальну справу проти авіадебошира

У Росії поліція порушила кримінальну справу про хуліганство проти громадянина Ізраїлю, який спробував під час польоту відчинити двері літака.

Про це повідомляють на сайті МВС Росії.

Відзначають, що 19 травня диспетчерам аеропорту "Шереметьєво" надійшло повідомлення від командира літака, що прямував із Тель-Авіва до Москви. П'яний 50-річний пасажир, лаючись матом і розпиваючи алкогольний напій, спробував відчинити двері літака. Чоловіка затримали співробітники транспортної поліції і доставили до чергової частини.

Напередодні Хімкінський міський суд заарештував порушника. За словами представника відомства, це перший випадок, коли проти авіадебошира порушили кримінальну справу.

Закон про кримінальну відповідальність для транспортних хуліганів набув чинності 15 квітня 2017 року. За хуліганство в транспорті передбачено штраф у розмірі від 300 до 500 тис. рублів (від $5,2) до $8,2 тис.), виправні роботи або позбавлення волі на термін до 5 років. При вчиненні опору покарання збільшується до семи років колонії або до штрафу в розмірі мільйона рублів.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року в аеропорту Брюсселя третину пасажирів одного з рейсів висадили через хуліганство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram