ГоловнаСвіт

Маккейн назвав Лаврова "маріонеткою головоріза й убивці"

Сенатор звинуватив Путіна в ударах по лікарнях Алеппо в Сирії.

Маккейн назвав Лаврова "маріонеткою головоріза й убивці"
Джон Маккейн
Фото: EPA/UPG

Американський сенатор Джон Маккейн (Республіканська партія, Аризона) назвав голову МЗС РФ Сергія Лаврова "маріонеткою головоріза й убивці", а також "пропагандистом" президента РФ Володимира Путіна.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Fox News.

Коментуючи зустріч Лаврова і президента США Дональда Трампа, він додав, що Лаврову "нічого робити в овальному кабінеті". Крім того, сенатор підкреслив, що Путін застосовував російську зброю під час ударів по лікарнях Алеппо в Сирії.

На початку травня Трамп зустрівся з Лавровим в Білому домі. Трамп назвав зустріч "хорошою". Після цього The Washington Post писала, що Трамп розповів російському міністру якусь інформацію, яка поставила в ризиковане становище "критично важливе джерело розвідувальної інформації", що займається терористичною організацією "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Пізніше The New York Times заявила, що цю інформацію президент США отримав від Ізраїлю. За інформацією ABC News, це були відомості про планований ІДІЛ вибух пасажирського літака, що летів у США.

МЗС РФ і Кремль заперечують правдивість цих повідомлень. Путін заявив, що Москва готова надати Сенату США запис зустрічі Трампа і Лаврова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram