ГоловнаСвіт

У Сирії загинув російський військовий радник

Міноборони РФ традиційно не підтверджувало загибелі російського військового.

У Сирії загинув російський військовий радник
Россияне в Сирии
Фото: syria.mil.ru

У Сирії 3 травня загинув капітан російських збройних сил, уродженець Біробіджана Євген Константінов.

Про це повідомляє портал "Город на Бире" з посиланням на ветеранську організацію "Бойове братство", передає "Медуза".

У замітці сказано, що Константінова скерували у спеціальне відрядження в Сирію допомогти військовому командуванню російськими військами. "Город на Бире" подає подробиці загибелі Константінова.

Згідно з цією інформацією, росіянин загинув під час "запеклого бою". Константінов побачив, що його товариш - також військовий радник - отримав поранення і "не зможе відбитися від терористів", і кинувся на допомогу, але "сили були нерівні". Він загинув від шести кульових поранень. Чи вдалося йому допомогти своєму товаришеві, не повідомляють.

Константінова поховали в Новосибірську 7 травня. Там живуть його батьки. Посмертно Константінова подали на отримання ордена Мужності. Коли саме Константінова відправили у відрядження до Сирії, не уточнюють.

Міноборони РФ офіційно не підтверджувало загибелі російського військового радника. За інформацією відомства, в Сирії з моменту початку російської спецоперації загинули понад 30 військових. ЗМІ не раз повідомляли імена й обставини смерті російських військових у Сирії, проте цю інформацію Міноборони не коментувало.

Нагадаємо, раніше в травні повідомляли, що в Сирії загинув російський контрактник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram