ГоловнаСвіт

Росія відправила артилерію в Сирію, - Fox News

За даними ЗМІ, в Сирію нещодавно переправили російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління.

Росія відправила артилерію в Сирію, - Fox News
Фото: topwar.ru

Міноборони Росії перекинуло в Сирію 21 гаубицю як допомогу військам Башара Асада.

Про це повідомляє Fox News із посиланням на джерела в Пентагоні.

За словами співрозмовників телеканалу, артилерію доправили наприкінці квітня на базу ВМФ Росії в сирійському Тартусі. У повідомленні телеканалу йдеться про гаубиці типу M-30.

Окрім того, як повідомляє Fox News з посиланням на супутникові знімки ImageSat International, у Сирію нещодавно також переправили російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління A-50.

За інформацією телеканалу, найближчим часом у Сирію морем прибуде додаткова партія снарядів для зенітно-ракетного комплексу C-400, дислокованого на російській базі в Латакії.

М-30 - 122-міліметрові гаубиці зразка 1938 року, які досі перебувають на озброєнні деяких країн. Таке озброєння, за даними з відкритих джерел, використовують і сирійські урядові війська. М-30 має кілька сучасних модифікацій.

Нагадаємо, 4 травня в столиці Казахстану Астані під час чергових переговорів про мирне врегулювання в Сирії було підписано меморандум про створення зон деескалації. Повна версія документа поки що не опублікована. За словами учасників переговорів, у Сирії передбачають створити чотири зони безпеки. Гарантами виконання цього плану в меморандумі заявлено Росію, Туреччину й Іран.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram