ГоловнаСвіт

Трамп прийме Лаврова в Білому домі

Зустріч пройде в середу без журналістів.

Трамп прийме Лаврова в Білому домі
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у середу.

Як повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на прес-службу Білого дому, зустріч пройде в Овальному кабінеті без журналістів.

Це перша зустріч на вищому рівні між Трампом і представником російського керівництва з моменту вступу на посаду нового президента США 20 січня.

Російський президент Володимир Путін прийняв у Кремлі держсекретаря США Рекса Тіллерсона в квітні.

Минулого тижня між Трампом і Путіним відбулася, як заявили в Білому домі, "дуже хороша" телефонна розмова. Тоді серед іншого лідери домовилися активізувати діалог між головами МЗС - Сергієм Лавровим і Рексом Тіллерсоном.

10 травня Лавров повинен провести переговори у Вашингтоні з держсекретарем США, де обговорюватимуть конфлікти в Сирії і Україні.

Відносини Вашингтона і Москви різко погіршилися після рішення Трампа завдати удари по аеродрому, який використовує авіація урядових військ Сирії. 7 квітня США випустили 59 крилатих ракет "Томагавк" по сирійській авіабазі "Шайрат" у провінції Ідліб.

Росія, яка підтримує уряд Сирії, назвала ракетний удар США по сирійському аеродрому порушенням міжнародного права. Незабаром після цього Путін заявив в інтерв'ю, що рівень довіри між Москвою та Вашингтоном при Трампі став навіть нижчим, ніж під час керування його попередника Барака Обами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram