ГоловнаСвіт

Палестинський лідер готовий зустрітися з прем'єром Ізраїлю "під протекцією" США

Палестинці готові співпрацювати з Дональдом Трампом "заради побудови миру". 

Палестинський лідер готовий зустрітися з прем'єром Ізраїлю "під протекцією" США
Фото: EPA/UPG

Президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас заявив, що готовий зустрітися з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу "під протекцією" президента США Дональда Трампа.

Про це він сказав, виступаючи перед журналістами в ході переговорів у Рамаллі з прибулим із візитом президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, передає Радіо Свобода.

Махмуд Аббас заявив, що палестинці готові співпрацювати з президентом США і зустрітися з прем'єром Ізраїлю під його "протекцією" "заради побудови миру".

За словами Аббаса, який минулого тижня відвідав Вашингтон і зустрівся там із Трампом, палестинці чекають на майбутній візит президента США до Віфлеєму.

Трамп, як очікується, має відвідати Ізраїль 22 травня в ході першої зарубіжної поїздки на президентській посаді до низки країн. Він уже заявляв, що під час цього візиту "обговорить шляхи просування до сьогодення та міцного миру між Ізраїлем і палестинцями".

Наприкінці травня Трамп збирається відвідати Саудівську Аравію, Ізраїль і Ватикан. 25 травня він має взяти участь у зустрічі НАТО в Брюсселі, а потім у саміті G7 на італійській Сицилії.

Нагадаємо, що на початку лютого парламент Ізраїлю узаконив поселення на палестинських землях.

1967 року в ході Шестиденної війни Ізраїль окупував Західний берег річки Йордан і почав будівництво єврейських поселень. ООН вважає подібну діяльність на цій території незаконною і такою, що суперечить міжнародному законодавству.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram