ГоловнаСвіт

У тайському місті Паттані прогриміли вибухи, поранено десятки людей (оновлено)

Поліція підозрює мусульманських сепаратистів.

У місті Паттані (Таїланд) 9 травня прогримів вибух, у результаті якого поранено щонайменше 42 людини. Двоє з них - у важкому стані.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Як повідомляє Reuters, бомба була закладена в автомобілі, що був припаркований біля супермаркету Big-C.

Місцева поліція вважає, що за вибухом стоять мусульманські бойовики, які вимагають автономії для регіону або відділення від Таїланду. Регіон населяють в основному мусульмани, тоді як більшість населення Таїланду становлять буддисти.

Оновлено. За даними DW, 56 осіб дістали поранення в результаті подвійного вибуху. Перший вибух на паркованні торгового центру був невеликим і в результаті нього ніхто не постраждав. Другий був "великим" і стався через п'ять хвилин після першого, повідомили в поліції регіону. Серед постраждалих - щонайменше троє дітей. 20 осіб відправили до лікарні, четверо з них - у важкому стані.

Другий вибух стався в результаті підриву начиненого вибухівкою автомобіля. За даними поліції, транспортний засіб було викрадено, однак правоохоронці не змогли знайти законного власника машини. Наразі жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за вибухи.

Паттані - одна з трьох південних провінцій Таїланду, які потерпають від діяльності ісламістів-сепаратистів. Зазначений торговий центр уже двічі, 2005 і 2012 років, ставав об'єктом терактів. 

За 13 років на півдні Таїланду в результаті цієї боротьби загинуло понад 6500 осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram