ГоловнаСвіт

Епідемія холери в Ємені: понад 2000 заражених

Єменська армія вибила повстанців зі стратегічно важливого регіону на півдні країни.

Епідемія холери в Ємені: понад 2000 заражених
Фото: EPA/UPG

У Ємені від симптомів, пов'язаних із холерою, померли 34 людини, понад 2000 захворіли.

Про це повідомляють гуманітарні організації, які побоюються втрати контролю над поширенням епідемії холери в спустошеному громадянською війною Ємені, передає Deutsche Welle.

Всесвітня організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомила, що випадки захворювання зафіксовано і в захопленій повстанцями-хуситами столиці Ємену - Сані.

Зі свого боку організація "Лікарі без кордонів" повідомила, що вилікувала в Ємені 780 випадків холери, починаючи з 30 березня. В організації додали, що пацієнтам довелося подолати десятки кілометрів у складних умовах, щоб дістатися до медичних центрів, оскільки в результаті бойових дій у країні ускладнений доступ до медичного забезпечення для більшості населення.

Тим часом єменська армія заявила, що вибила повстанців зі стратегічно важливого регіону Таїз на півдні країни. Близькі до військових джерела інформагентства dpa повідомили, що армія захопила стратегічно важливий пункт, з якого відкривається доступ до двох головних полів битви в регіоні, а також зупинила наступальну операцію хуситів на схід від Таїзу.

Конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, і адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в Адені. Його уряд підтримує міжнародна коаліція на чолі із Саудівською Аравією. В країні також активне терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові". Жертвами конфлікту стали понад 10 тис. осіб.

Як повідомляли наприкінці квітня, в Ємені що 10 хвилин гине одна дитина віком до 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram