ГоловнаСвіт

Росія, Туреччина та Іран підписали меморандум про створення в Сирії зон безпеки

Під час підписання документа двоє членів делегації помірної сирійської опозиції покинули засідання.

Росія, Туреччина та Іран підписали меморандум про створення в Сирії зон безпеки
Фото: EPA/UPG

На пленарному засіданні зустрічі "Астана-4", присвяченій мирному врегулюванню сирійського конфлікту, Росія, Туреччина та Іран підписали меморандум про створення зон деескалації в Сирії.

Про це повідомляє "Интерфакс"

Під час підписання документа двоє членів делегації помірної сирійської опозиції покинули засідання. "Ми не схвалюємо участь Ірану як країни-гаранта", - сказав один із членів делегації, який покинув зал.

Голова делегації сирійської опозиції Мухаммед Аллуш на засідання не приїхав.

Раніше "Коммерсантъ" дізнався про пропозицію Росії створити в Сирії чотири зони деескалації. За інформацією видання, їх можуть створити в провінції Ідліб, на північ від Хомса, в східній Гуті, а також на півдні Сирії. Пропонують заборонити там застосування будь-якої зброї, вжити заходів для відновлення інфраструктури, створити умови для роботи гуманітарних організацій. Повідомляли також, що в зонах безпеки можуть бути розміщені іноземні військові контингенти.

Нагадаємо, Іран у сирійському конфлікті виступає на боці президента Башара Асада, надаючи йому активну політичну та військову підтримку.

Як повідомляли напередодні, сирійська опозиція призупинила участь у переговорах в Астані з вимогою припинити урядові бомбардування районів, що перебувають під її контролем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram