ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія отримала від іноземних компаній $35 млн за "податком на Google"

Усього на облік у ФПС РФ стали 111 іноземних компаній.

Росія отримала від іноземних компаній $35 млн за "податком на Google"
Фото: secret-seo.ru

Федеральна податкова служба (ФПС) Росії повідомила, що отримала від іноземних компаній - постачальників електронних послуг у Росії два мільярди рублів ($35 млн) через так званий "податок на Google"

Про це повідомляють на сайті ФПС.

Усього на облік у ФПС стали 111 іноземних компаній.

Відомство нагадує, що компаніям, які не встигли подати декларації через "Особистий кабінет", буде направлено повідомлення про необхідність подання податкової декларації. Так вчинити треба буде і тим компаніям, які не здійснювали операції на території Росії, але перебувають на обліку в податковому органі.

Раніше газета "Ведомости" повідомляла, що серед зареєстрованих у ФПС компаній - Apple Distribution International, Google Commerce Ltd, Microsoft Ireland, Netflix International B. V., Wargaming Group Ltd, Bloomberg і Financial Times.

Також зазначали, що майже половина з організацій, які стали на облік, продають програмне забезпечення та комп'ютерні ігри, ще 30% - контент, що включає музику, фільми і книги, а ще 15% - це торгові майданчики та служби онлайн-бронювання.

"Податок на Google" або закон про сплату іноземними фірмами ПДВ 18% при продажу електронних послуг у Росії було прийнято влітку 2016 року. Одними з перших, хто почав повідомляти користувачам про необхідність платити ПДВ був Google.

Нагадаємо, в грудні 2014 року Росія змусила Google вивести з країни технічний персонал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram