ГоловнаСвіт

Білий дім прокоментував слова голови ФБР про російську загрозу

Трамп назвав заяви про вплив РФ на вибори спробами демократів виправдати поразку на президентських виборах.

Білий дім прокоментував слова голови ФБР про російську загрозу
Шон Спайсер
Фото: EPA/UPG

Представник Білого дому Шон Спайсер прокоментував заяву голови Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймса Комі про те, що Росія - це найбільша загроза з усіх на Землі.

Під час прес-конференції в Білому домі, у відповідь на запитання про те, чи поділяє президент США Дональд Трамп цю думка, Спайсер сказав: "Президент відверто дав зрозуміти, що вважає Північну Корею з потенційною ядерною зброєю, яка має більший радіус ураження, загрозою для життя американців і наших союзників".

Напередодні, виступаючи на засіданні комітету в американському сенаті, Комі заявив, що Росія - "це найбільша загроза з усіх на Землі, зважаючи на її наміри і можливості".

Відповідаючи на запитання про втручання Росії в американський виборчий процес, він відповів, що "підбадьорена результатом минулорічних виборів "Москва" до цього дня активно намагається впливати на американську політику".

Спайсер, коментуючи ці слова, зазначив, що ця думка є позицією ФБР.

"Я не знаю, про що він повідомляв президента... Я не знаю, які нові свідчення, крім тих, що були надані президентові в грудні, були отримані за цей час", - сказав Спайсер.

Президент США Дональд Трамп, своєю чергою, назвав заяви про вплив Росії на вибори спробами демократів виправдати поразку на президентських виборах. "Можливо, Трамп просто провів прекрасну кампанію?" - написав він у своєму Twitter.

На початку січня американська розвідка оприлюднила доповідь, в якій ішлося про спроби Росії впливати на вибори в США за допомогою кібератак, щоб не допустити перемоги Гілларі Клінтон. Пізніше видання BuzzFeed опублікувало досьє про зв'язки членів передвиборного штабу Трампа з владою РФ.

Як повідомляли на початку квітня, у ФБР створять спецвідділ для розслідування втручання РФ у вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram