ГоловнаСвіт

Макрон виграв президентські дебати у Ле Пен

63% французів вважали Макрона більш переконливим

Макрон виграв президентські дебати у Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Центрист Емманюель Макрон виграв президентські дебати, які пройшли в середу, 3 травня, у свого конкурента вкрай правої Марін Ле Пен.

За даними опитування Elabe, 63% французів вважали Макрона більш переконливим, аніж Ле Пен, повідомляє Міжнародне французьке радіо.

"Я не хочу (щоб до влади прийшли)... ті, хто потирає руки на провалах і отримують вигоду від народного гніву. Франція гідна кращого... Я почув цей гнів, ці сумніви, і я хочу відповісти на них сміливістю правди: я ніколи вам не брехав і не обіцяв подарунків і нездійсненних речей", - заявив Макрон під час дебатів.

Ле Пен, своєю чергою, назвала Макрона "кандидатом закриття заводів, пологових будинків, поліцейських ділянок і лікарень". "Єдине, що ви не хочете закривати, це кордони. Ви хочете відкрити Францію для масової імміграції та керівників великого бізнесу, які тільки цього і чекають", - заявила вона.

Дебати тривали 160 хвилин, і весь цей час обидва кандидати не переставали нападати одне на одного з різкими звинуваченнями, відзначає BBC.

Під час теледебатів Марін Ле Пен назвала опонента "кандидатом дикої глобалізації, нестабільності, Uber-изації, розкрадання економіки великим бізнесом", який буде щасливий "продати Францію з потрохами і втратити над нею контроль".

Макрон натомість висміяв економічну програму Ле Пен, приділивши особливу увагу суперечливості її планів відмови від євро.

Він назвав її "верховною жрицею, яка проповідує страх", додавши, що вона багато говорить, але мало робить. За його словами, Ле Пен не пропонує нічого, крім поразки. Макрон назвав Ле Пен справжньою спадкоємицею свого батька, одіозного політика Жан-Марі Ле Пена, який відомий антисемітськими та ксенофобськими поглядами.

Нагадаємо, другий тур виборів президента у Франції пройде в неділю, 7 травня.

Перший тур Макрон виграв з результатом 24,01% голосів, Ле Пен набрала 21,30%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram