ГоловнаСвіт

Женевські переговори щодо Сирії завершилися безрезультатно

Наступний раунд консультацій відбудеться, імовірно, в червні.

Женевські переговори щодо Сирії завершилися безрезультатно
Стаффан де Мистура
Фото: EPA/UPG

Шостий раунд переговорів щодо мирного врегулювання в Сирії, які проводяться в Женеві під егідою ООН, завершився без відчутних результатів, повідомляє Німецька хвиля.

Під час чотириденних консультацій вдалося досягти домовленості проводити зустрічі експертів з питань права і конституції, повідомив увечері в п'ятницю, 19 травня, спецпредставник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура.

За його словами, йшлося на непрямих переговорах сторін, що ворогують, про нову конституцію, новий уряд, вільні вибори і боротьбу з тероризмом.

Наступний раунд консультацій відбудеться, імовірно, в червні.

ООН з 2012 р. безуспішно намагається досягти шляхом переговорів мирного вирішення конфлікту в охопленій громадянською війною країні. Важливою перешкодою є політичне майбутнє президента Сирії Башара Асада. Тоді як опозиція домагається його зміщення, представники офіційного Дамаска не мають наміру обговорювати це питання.

Нагадаємо, що раніше в травні Росія, Туреччина та Іран підписали меморандум про створення безпечних зон у Сирії. При цьому делегація поміркованої сирійської опозиції вийшла з мирних переговорів після нового раунду в столиці Казахстану Астані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram