ГоловнаСвіт

Економіка Британії після Brexit потребуватиме 200 тис. мігрантів на рік, - дослідження

Мей пообіцяла скоротити щорічну імміграцію з 273 тисяч до 100 тис. чоловік. 

Економіка Британії після Brexit потребуватиме 200 тис. мігрантів на рік, - дослідження
Фото: EPA/UPG

Економіка Великобританії потребуватиме 200 тис. мігрантів на рік, щоб уникнути "катастрофічних економічних наслідків", пов'язаних з виходом країни з Євросоюзу.

Про це пише The Guardian з посиланням на дослідження компанії The Global Future.

"Британська економіка потребує чистого припливу внутрішньої міграції у 200 тис. осіб на рік, що вдвічі більше, ніж мета консерваторів, якщо вона (країна - ред.) хоче уникнути катастрофічних економічних наслідків, пов'язаних з Brexit", - ідеться в повідомленні.

У доповіді наголошується, що низька продуктивність праці в Британії, старіння населення і дефіцит кадрів у ключових галузях, таких як служба охорони здоров'я, призводять до потреби в чистій міграції в 200 тис. осіб на рік. 

Також в The Global Future попереджають, що якщо Британія не буде гнучкою з пошуком джерел робочої сили, то це може загрожувати десятком років уповільненого зростання економіки, як це сталося в Японії.

Водночас прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пообіцяла скоротити щорічну імміграцію з 273 тис. до 100 тис. чоловік. За словами Мей, імміграція спричиняє великий тиск на людей невисокого статку і соціальні служби. "Звісно, щойно ми покинемо Євросоюз, у нас буде можливість забезпечити контроль над нашими кордонами", - сказала глава британського уряду.

Нагадаємо, наприкінці квітня прем'єр Британії Тереза Мей заявила, що перемови про Brexit будуть важкими й що вона готова припинити перемови з ЄС без угоди, якщо їй не сподобається те, що буде запропоновано Брюсселем.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram