ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі 1,3 млн жителів загрожує гуманітарна криза, - ООН

Люди, що живуть по обидва боки від лінії розмежування, страждають від перебоїв з електроенергією і водопостачанням.

На Донбасі 1,3 млн жителів загрожує гуманітарна криза, - ООН
Фото: EPA/UPG

У зоні бойових дій на сході України 1,3 мільйона осіб перебуває на межі широкомасштабного гуманітарної кризи через перебої з постачаннями води, електроенергії та газу.

Про це йдеться у звіті Управління з координації гуманітарних питань ООН, опублікованому 15 травня.

Згідно з документом, у результаті обстрілів люди, що живуть по обидва боки від лінії розмежування на Донбасі, більш ніж на 24 години залишаються без світла і води.

Відзначається, що найбільше від перебоїв з електроенергією і водопостачанням страждає населення Авдіївки, Маріуполя, Попасної і Золотого (на підконтрольній території), Донецька, Докучаєвська, Стаханова, Спартака, Верхньоторецького та Ясинуватої (на непідконтрольній території).

Вказується також, що серед жителів Донбасу у літній період у рази збільшується вірогідність спалахів діареї, холери та гепатиту.

У звіті наголошується, що ризик смерті і травм від мін та боєприпасів продовжує залишатися високими, випадки фіксуються майже щодня. За даними УКГП, у березні-квітні, міни та вибухонебезпечні предмети привели до 70 жертв серед цивільного населення (22 загиблих і 48 поранених), що означає зростання на 94% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року (36 жертв, чотири убитих і 32 поранених ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram