ГоловнаСуспільствоПодії

У селищі під Харковом під час масової бійки зі стріляниною вбили рома

Причиною став конфлікт сина загиблого із сином голови селищної ради.

У селищі під Харковом під час масової бійки зі стріляниною вбили рома
Фото: facebook.com/police.kharkov

Між жителями селища Вільшани (30 км від Харкова) стався збройний конфлікт, у результаті якого було поранено чотирьох осіб. Один з них помер у лікарні, повідомляє обласна поліція.

Інформація про подію надійшла в поліцію від медиків у вівторок о 10:28. На місце вирушили керівництво обласної поліції та слідчо-оперативна група. На момент прибуття поліції конфліктна ситуація вже вщухла.

"За попередньою інформацією, інцидент стався між групою громадян на ґрунті тривалого побутового непорозуміння. Встановлено, що під час бійки застосовувалася травматична зброя", - сказано в повідомленні.

У відділення поліції доправлено кількох людей - учасників конфлікту з обох сторін. Усього в бійці взяли участь близько 20 громадян. Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1, 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Місцеві ЗМІ пишуть, що вбитий і поранені - роми.

"Конфлікт почався з того, що на днях група ромів побилася з місцевими українцями. Сьогодні всі зібралися біля сільради, щоб урегулювати конфлікт, але він переріс у нову бійку із застосуванням зброї - стріляли з травмата, махали ножами і палицями", - пише видання "Город Х" з посиланням на жителя Вільшан. Стверджують, що в бійці брали участь близько сотні людей - приїжджі цигани і місцеві українці.

Mediaport з посиланням на дружину загиблого пише, що кілька днів тому в їхнього сина стався конфлікт із сином селищного голови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram