ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура склала підозри ще шістьом учасникам сутичок 9 травня в Дніпрі

На 19 травня шукають дев'ятьох "тітушок".

Прокуратура склала підозри ще шістьом учасникам сутичок 9 травня в Дніпрі
Фото: informator.dp.ua

Прокуратура Дніпропетровської області заочно повідомила про підозру в хуліганстві та масових заворушеннях ще шістьом учасникам сутичок, які сталися в Дніпрі 9 травня.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Підозрювані переховуються від слідства, тому прокуратура отримала дозвіл на їх затримання і доставку в суд для обрання запобіжного заходу.

Станом на 16 травня встановлено 15 учасників сутичок на 9 травня. Серед них - як безпосередні учасники бійки, так і організатори, координатори і "касири", які видавали гроші. П'ятьох осіб заарештовано (двоє отримали можливість вийти під заставу, і це оскаржила прокуратура), ще одного затриманого відпустили під особисте зобов'язання, осільки він допомагає слідству. Інших шукають.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони "Опозиційного блоку" на чолі з Олександром Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом із поліцією побили атошників.

Пізніше голова МВС Арсен Аваков звільнив начальників обласної та міської поліції в зв'язку з інцидентом і призначив розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram