ГоловнаПолітика

Через заворушення у Дніпрі 9 травня відсторонили трьох поліцейських, - Князєв

Матеріали направлені в органи прокуратури для надання їм правової оцінки.

Через заворушення у Дніпрі 9 травня відсторонили трьох поліцейських, - Князєв
Фото: Владислав Мусиенко

Троє бійців поліції Дніпропетровської області відсторонені від служби на період розслідування подій 9 травня. Матеріали щодо них направлені до прокуратури для надання правової оцінки.

Про це повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв, інформує департамент комунікації Нацполіції.

"Комісія Нацполіції під керівництвом начальника Департаменту внутрішньої безпеки відомства полковника Є. Коваля надала керівництву Нацполіції і МВС початкові відомості про перебіг службового розслідування подій 9 травня у м. Дніпро в районі пам'ятника Слави.

Згідно з цими даними, троє поліцейських полку поліції особливого призначення главку поліції Дніпропетровської області здійснювали протиправні дії, які мають ознаки кримінальних правопорушень", - йдеться в повідомленні. Матеріали щодо дій цих поліцейських направлені в органи прокуратури для надання їм правової оцінки. На період завершення службового розслідування ці троє поліцейських будуть відсторонені від несення служби.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки у учасників колони "Опозиційного блоку" на чолі з Олександром Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом з поліцією побили АТОшників.

Нагадаємо, глава МВС Арсен Аваков звільнив начальників обласної і міської поліції у зв'язку з інцидентом і призначив розслідування. Затримано 12 учасників побиття ветеранів АТО. Аваков пообіцяв, що результати розслідування сутичок у Дніпрі будуть відомі до 10 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram