ГоловнаПолітика

Суд у справі Кернеса перенесли на 29 травня

Сторона обвинувачення підготує клопотання про відвід судді.

Суд у справі Кернеса перенесли на 29 травня
Фото: poltava.to

Райсуд Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану, продовжить засідання 29 травня.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Суд перенесено на 29 травня на прохання прокурора Ганилова, який оголосив про намір сторони обвинувачення підготувати клопотання про відвід судді Антонова", - відзначили в суді.

Прокурор, додали в суді, вважає, що суддя дозволяє Кернесу і його адвокатам заважати допиту свідків обвинувачення: "З приводу упередженості судді прокурор має намір підготувати заяву про його відвід".

15 травня Київський райсуд Полтави продовжив слухання справи проти Кернеса і двох його охоронців. Суд планував допитати шістьох свідків обвинувачення. Вже перший свідок заявив, що нікого не впізнає в залі суду і не пам'ятає подій 25 лютого 2014 року. Коли прокурор почав ставити йому запитання, Кернес і його адвокати виступили проти, вважаючи їх навідними, і суддя зняв питання прокурора. Водночас Кернес і його адвокати наполягали на продовженні допиту свідків, доставлених в суд приведенням. Зі свого боку, прокурор попросив тривалу перерву, щоб підготувати клопотання про відвід судді.

24 квітня засідання райсуду Полтави у справі Кернеса перенесли за клопотанням захисту на 15 травня "через робочу поїздку до Харкова прем'єр-міністра Володимира Гройсмана".

27 березня засідання у справі Кернеса перенесли на 24 квітня: не з'явилися троє викликаних заздалегідь свідків обвинувачення. Тоді ж суддя Антонов ухвалив рішення про примусове приведення свідків.

6 березня в райсуді Полтави допитали п'ятьох свідків обвинувачення. Жоден з опитаних не пам'ятає, за їхніми словами, подій 25 січня 2014 року, пов'язаних з викраденням активістів харківського Євромайдану.

Кернеса і двох його охоронців звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу - у незаконному позбавленні волі, катуванні і погрозі вбивством активістам харківського Євромайдану. Водночас, як заявив глава МВС Арсен Аваков, Кернес особисто бив активістів. Мер не визнає себе винним і називає звинувачення "чорним піаром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram