ГоловнаПолітика

Посли G7 розкритикували законопроект, що ставить під удар НАБУ

Дипломати стурбовані змістом законопроекту №6220

Посли G7 розкритикували законопроект, що ставить під удар НАБУ
Фото: EPA/UPG

Посли країн "Великої сімки" стурбовані змістом законопроекту про введення заборони на розслідування раніше закритих правоохоронними органами справ і вважають, що він містить корупційні ризики.

Про це написав посол Італії в Україні Давиде Ла Чечиліа у своєму мікроблозі Twitter.

"Посли G7 стурбовані змістом законопроекту №6220 і ризиком для боротьби з корупцією", - написав посол.

Ла Чечиліа додав: посли вважають, що необхідно провести консультації з вітчизняними і міжнародними акціонерами, перш ніж розглядати цей законопроект у Верховній Раді.

Законопроект №6220 зареєстрували в Раді 22 березня 16 депутатів. 13 квітня йог прийняли в першому читанні 245 голосами. Національне антикорупційне бюро закликало Раду не приймати цей законопроект у другому читанні і "відхилити його як не спрямований на забезпечення громадських і державних інтересів, ефективної боротьби з корупцією в країні".

НАБУ вбачає в законопроекті "істотні корупційні ризики", які в разі його прийняття можуть створити "необмежене поле для зловживань правоохоронців".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко задоволений створенням і функціонуванням в Україні антикорупційних органів, але очікує від них більшої результативності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram