ГоловнаПолітика

Мартиненко: "Грузинські "акціонери" НАБУ перетворили бюро на передвиборний проект"

Депутат наполягає на тому, що не збирався нікуди тікати.

Мартиненко: "Грузинські "акціонери" НАБУ перетворили бюро на передвиборний проект"
Фото: Lb.ua

Група осіб, що контролює НАБУ, використовує його як політичний інструмент для боротьби з конкурентами і провокування дострокових парламентських і президентських виборів. Про це заявив Микола Мартиненко, повідомила його прес-служба.

Він наголосив на тому, що під час судового засідання у справі обрання йому запобіжного заходу у Солом'янський суд "терміново прибула команда контролерів за діями НАБУ на чолі з соратником Саакашвілі Сакварелідзе. Це свідчення системної залежності НАБУ від групи, яку в керівному складі бюро представляє Гізо Углава. Цей факт слід зафіксувати всім, хто стежить за діяльністю НАБУ і усвідомити, що Бюро використовується як інструмент політичної боротьби і розвалу коаліції. Мета - дострокові парламентські вибори, щоб привести в парламент свою політичну силу. Для Ситника і Углави вже зарезервовані місця у партії Саакашвілі-Лещенка".

"Їм потрібні щоденні шоу і сенсації. Це особливо важливо, коли результати діяльності бюро нульові. Щоденні звинувачення НАБУ на мою адресу - це образа за те, що їм не вдалося незаконно кинути мене в СІЗО. Очевидно, грузинські акціонери НАБУ у хворобливій формі висловили пану Ситнику претензії за нездійснені надії. Тому НАБУ видає заяви про те, що Миколу Мартиненка потрібно було терміново затримувати, тому що він нібито розробляв "підступний план втечі". Але детективи НАБУ слабо пишуть художні детективні тексти. І з логікою підлеглі Ситника не сильно дружать. Якщо я задумав втікати, то чому не залишився у США кілька днів тому? Чому я понад два десятки разів повертався в Україну із зарубіжних поїздок? Чому всі ці півтора року перебував у Києві і ні від кого не ховався?", - запитує Мартиненко.

"Абсолютно в дусі грузинського кінематографу і твердження, що "підозрюваний втік у чиюсь приймальню". Насправді мова йде про офіційний партійний офіс "Народного фронту" на Кловському узвозі, де прописані приймальні наших депутатів. У мене там робоче місце з часу, коли я добровільно склав депутатський мандат. Тому художні заяви НАБУ - смішна спроба виправдати свою некомпетентність, ангажованість і зацикленість "акціонерів" бюро на наступних виборах", - підкреслив екс-депутат.

"Звинувачення "Мартиненко відключив телефон" - це взагалі якийсь анекдот. Чи це вагома підстава для нової справи проти Миколи Мартиненка? НАБУ півтора року малює проти мене фейки на основі проплачених публікацій члена їхнього угруповання Лещенка. Хлопці вирішили, що і рейтинг собі трохи піднімуть, і замовлення господаря Лещенка з Росії виконають. Тому чого соромитися - НАБУ готове до того, щоб штампувати справи на підставі лише того, що особа конкретного політика дуже не подобається Саакашвілі, Углаві, Ситнику і Лещенку", - наголосив Микола Мартиненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram