ГоловнаПолітика

Суд відпустив Перелому на поруки депутатів "Народного фронту"

За топ-менеджера поручилися Княжицький, Пинзеник, Ледовських, Бойко.

Суд відпустив Перелому на поруки депутатів "Народного фронту"
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Солом'янський районний суд Києва близько 17 години в суботу обрав запобіжний захід для Сергія Переломи, другого фігуранта у справі про завдання збитку держпідприємству "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Рішення оголосив суддя Олександр Бобровник.

Як і Миколу Мартиненка, його відпущено під особисту поруку нардепів "Народного фронту". За нього поручилися Микола Княжицький, Павло Пинзеник, Олена Ледовських, Олена Бойко.

За версією слідства, затриманий забезпечував координацію між компанією-посередником Steuermann і ДП "СхідГЗК". Вирішується питання повідомлення затриманого про підозру за ч.1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Перелома також є фігурантом іншого кримінального провадження - з приводу завдання збитків ПАТ "Одеський припортовий завод" в розмірі 205 мільйонів гривень. Розслідування цієї справи детективи НАБУ завершили в грудні 2016 року. Справа ПАТ "ОПЗ" розглядається в суді, у Переломи в ньому статус обвинуваченого.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка та голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкриміновано виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Справа стосується постачання 601 тонни уранового концентрату на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". За даними НАБУ, казахстанський постачальник продав сировину посереднику - австрійській компанії Steuermann - за 57,47 млн доларів, а СхідГЗК потім викупив її за 74,75 млн доларів. Steuermann пов'язана з Мартиненком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Для Сергія Переломи САП вимагала заставу 100 млн грн. Але суд вирішив відпустити обох під особисте зобов'язання.

СхідГЗК - найбільше в Європі урановидобувне підприємство, єдине в Україні, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво уранового оксидного концентрату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram