ГоловнаПолітика

Ємець гарантує поруку для Мартиненка депутатським мандатом

Нардеп вважає, що немає підстав для арешту Мартиненка

Ємець гарантує поруку для Мартиненка депутатським мандатом
Леонид Емец
Фото: http://nfront.org.ua/

Народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець готовий гарантувати поруку для Миколи Мартиненка своїм мандатом. Про це він написав у Facebook.

"Я взяв Миколу Мартиненка на поруки, і готовий це гарантувати депутатським мандатом", - написав він.

"Чому я поручився за Миколу Мартиненка? Тому що стояв з ним поруч на Майдані. Вірте-не вірте, не все вирішують гроші. З Миколою Мартиненком мене ніколи не пов'язували і не пов'язують ніякі фінансові зобов'язання. До речі, просив би НАБУ це перевірити... Якщо він винен, то повинен нести відповідальність", - зазначив нардеп.

"Я глибоко переконаний, що порушення закону в кримінальному процесі неприпустимі. Підстав затримувати Мартиненка не було. Він продемонстрував своїми діями, що хоче суду і не збирається ховатися від слідства. Сьогодні для громадянина Мартиненка закон не дає підстав для арешту. Залишився Микола Мартиненко таким, як я запам'ятав його на Майдані? Готовий йти до вироку і прийняти його? Упевнений - так. Ми все це побачимо. Я несу відповідальність за свої дії. Не тільки публічну. Це моє рішення. І я гарантую це своїм мандатом. Прошу це запам'ятати", - повторив Ємець.

Нагадаємо, 22 квітня Солом'янський районний суд Києва відпустив Миколу Мартиненка на поруки народних депутатів і міністрів від "Народного фронту". Список поручителів налічує понад 20 осіб.

20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкриміновано виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Справа стосується постачання 601 тонни уранового концентрату на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". За даними НАБУ, казахстанський постачальник продав сировину посереднику - австрійській компанії Steuermann - за 57,47 млн доларів, а СхідГЗК потім викупив його за 74,75 млн доларів. Steuermann пов'язана з Мартиненком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Для Сергія Переломи САП вимагала заставу 100 млн грн. Але суд вирішив відпустити обох під особисте зобов'язання.

СхідГЗК - найбільше в Європі урановидобувне підприємство, єдине в Україні, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво уранового оксидного концентрату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram