ГоловнаПолітика

"Влада" Криму не має наміру переглядати рішення про заборону Меджлісу

Кримські татари нібито мають можливість створювати громадські структури для відстоювання і просування своїх інтересів.

"Влада" Криму не має наміру переглядати рішення про заборону Меджлісу
Фото: vesti-ukr.com/Владислав Сергиенко

"Уряд" анексованого Росією Криму не має наміру переглядати рішення про заборону діяльності визнаного окупаційною владою екстремістським Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це заявив голова "комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян" "уряду" республіки Заур Смірнов, передає РИА Новости.

"Меджліс заборонено через екстремістську діяльність, тому рішення суду переглядатися не буде. Зворотного ходу немає. Ми не підемо на те, щоб під тиском ззовні дозволити діяльність організації, яка дискредитована своїми лідерами, які посіли ворожу позицію щодо кримчан", - сказав Смірнов.

За його словами, кримські татари мають можливість створювати різні громадські структури для відстоювання і просування своїх інтересів.

"Таких у Криму налічують понад десять. Кримські татари активно інтегрувалися в соціально-політичний простір Російської Федерації і не потребують сумнівного заступництва ззовні", - підкреслив Смірнов.

Нагадаємо, 26 квітня 2016 року підконтрольний Росії "верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією. Ініціатором процесу була так званий "прокурор" Криму Наталія Поклонська, вона заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною. Після цього Меджліс і Курултай перейшли в режим надзвичайного стану, а центральний офіс Меджлісу було вирішено перенести до Києва.

У вересні Верховний суд Росії визнав законною заборону Меджлісу.

19 квітня Міжнародний суд ООН закликав РФ скасувати заборону Меджлісу і гарантувати права кримських татар і українців на території півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram