ГоловнаПолітика

"Народний фронт" зажадав перевірити зв'язок НАБУ з суддями

Гізо Углава нібито тримає "на гачку" деяких з них.

"Народний фронт" зажадав перевірити зв'язок НАБУ з суддями
Фото: beztabu.net

Партія "Народний фронт" зажадала від Генеральної прокуратури перевірити зв'язок Національного антикорупційного бюро з суддями.

Про це йдеться в заяві партії у відповідь на коментар НАБУ про неналежну поведінку деяких нардепів від НФ у суді над Миколою Мартиненком.

"22 квітня Національне антикорупційне бюро виступило із зухвалою заявою, в якій депутатам від "Народного фронту" закидається нібито "тиск на суддю" і "знищення довіри до правосуддя". Така неадекватна реакція, очевидно, пояснюється нервозністю керівників НАБУ. Адже незаконне, політично мотивоване затримання Мартиненка стало можливим завдяки підозрілим стосункам між Бюро та кількома конкретними суддями", - вважають у "Народному фронті".

За твердженням НФ, у заступника директора НАБУ Гізо Углави є контроль над деякими суддями. Він нібито тримає їх "на гачку призупинених кримінальних проваджень, оперативних справ і приватно-побутового компромату".

"Саме завдяки наполегливій роботі Арсенія Яценюка і "Народного фронту" в Україні почалася антикорупційна реформа. Саме завдяки нам створені і отримали безпрецедентне фінансування спеціалізовані антикорупційні органи. Ми відповідальні за те, щоб ці органи нарешті запрацювали як неупереджена і невиборча правоохоронна система. Тому "Народний фронт" докладе всіх зусиль для того, щоб факти і повідомлення про зловживання правосуддям з боку НАБУ швидше отримали об'єктивну правову оцінку", - заявили в партії.

"По-перше, ми звертаємося до Генеральної прокуратури з проханням перевірити всі процесуальні та оперативні контакти Національного антикорупційного бюро з усіма суддями, в розгляді яких колись перебували будь-які питання діяльності НАБУ. По-друге, подібні стосунки обов'язково повинні бути ретельно перевірені під час внутрішнього і зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро в передбаченому законом порядку", - наголошує НФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram