ГоловнаПолітика

Гройсман про Сінний: міста не повинні бути заручниками забудовників

Прем'єр обіцяв допомогти розібратися із законністю забудови Сінного ринку в Києві.

Гройсман про Сінний: міста не повинні бути заручниками забудовників
Фото: 24tv.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман готовий допомогти у вирішенні ситуації із забудовою Сінного ринку. Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною". 

При цьому Прем'єр зазначив, що до нього з цього питання звернулися й активісти, і мер Києва Віталій Кличко.

"Я дав відповідне доручення урядовим структурам, вони зараз працюють. Думаю, найближчим часом буде висновок, що до чого, які є відхилення, і як з ними боротися", - розповів голова КМУ, зазначивши, що при необхідності дасть розпорядження перевірити, чи причетне Міністерство культури до видачі відповідної дозвільної документації (Відомо, що історико-містобудівне обґрунтування будівництва затверджує саме Мінкульт, хоча відомство це заперечує - ред.). 

"Насправді, в рамках децентралізації багато повноважень перейшло на місця, до міської адміністрації. Але я завжди готовий допомогти. Міста не повинні бути заручниками забудовників. Вони створюються для людей, і саме люди повинні відчувати себе повноцінно. А коли забудовують так, що неможливо ні зітхнути, ні пройти, ніде машину поставити, з дітьми погуляти - це варварство. Тому відповідні служби все перевірять, якщо в міській раді знадобиться допомога, ми завжди допоможемо на благо киян", - резюмував Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, зараз  КМДА і активісти чекають результатів перевірки ДАБК, ініційованої Віталієм Кличком, щодо наявності всієї необхідної дозвільної документації у забудовника колишнього Сінного ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram