ГоловнаПолітика

Голова Антикорупційного бюро призначив своїм заступником грузина Углаву

Ситник визначився з "правою рукою"

Голова Антикорупційного бюро Артем Ситник призначив своїм першим заступником грузина Гізо Углаву, який при президентові Михайлові Саакашвілі деякий час обіймав посаду заступника головного прокурора Грузії. Після завершення прокурорської кар'єри Углава працював адвокатом, зокрема захищав екс-мера Тбілісі Гігі Угулаву.

Ситник представив Углаву на посаді першого заступника на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє кореспондент LB.ua.

Пояснюючи свій вибір, Ситник повідомив, що Углава має контакти з ФБР й іншими міжнародними організаціями і, крім того, профільний досвід.

Голова АКБ матиме ще двох заступників, один з яких буде курирувати роботу детективів, а другий - силовий блок Бюро (цей заступник повинен мати погони, і тому він буде українцем). Ситник також додав, що планує найближчим часом оголосити конкурс на заміщення 15 адміністративних посад, які необхідні для запуску Бюро.

Ситник зазначив, що сподівається залучити в АКБ на роботу молодь. За його словами, в Бюро будуть набирати близько 200 детективів, для більшості з яких досвід роботи не буде обов'язковим. Водночас умовою для найму буде юридична освіта. Досвід оперативної діяльності знадобиться старшим детективам.

Нагадаємо, що самого Ситника призначили головою АКБ 16 квітня за результатами відкритого конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram