ГоловнаПолітика

Порошенко назвав ім'я голови Антикорупційного бюро

Колишній прокурор Артем Ситник став головним борцем з корупцією

Президент Петро Порошенко призначив головою Антикорупційного бюро 35-річного адвоката Артема Ситника.

Фото: dyvys.in

Презентація Ситника на цій посаді відбулася в четвер в будівлі Адміністрації президента.

"Я ухвалив рішення оперативно і підписав указ про призначення на посаду директора Антикорупційного бюро Артема Сергійовича Ситника", - заявив Порошенко і потиснув руку Ситнику.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Указ про призначення голови АКБ пізніше було оприлюднено на сайті Президента.

Порошенко під час представлення Ситника повідомив, що в останні дні було подано три позови до суду про скасування результатів відбору кандидатур на цю посаду. Це, за словами Порошенка, прискорило ухвалення рішення, кого призначити.

Артем Ситник на початку 2000-х почав працювати в органах прокуратури помічником прокурора одного з районів Кіровограда, потім став там слідчим. У 2008 році пішов на підвищення, очоливши слідчий відділ прокуратури Київської області.

У 2011 році, під час правління Віктора Януковича, Ситник звільнився і взявся за адвокатську практику.

Фото: dyvys.in

Порошенко, представляючи Ситника, наголосив, що його радує молодий вік голови Бюро та його минулий досвід роботи в прокуратурі.

Нагадаємо, конкурсна комісія з відбору кандидатів на своєму засіданні 7 квітня затвердила дві кандидатури на посаду директора НАБ. Найбільше голосів набрали адвокати Артем Ситник і Микола Сірий.

Усього на посаду голови Антикорупційного бюро претендували 176 осіб, зокрема колишній федеральний прокурор і помічник генерального прокурора США, американець українського походження Богдан Вітвіцький. Вітвіцького відсіяли через те, що йому вже 67 років, а граничний вік для чиновника - 65 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram