ГоловнаПолітика

Рада просить допитати 232 свідків у справі про люстрацію

Сімом суддям КС запропонували заявити про самовідвід

Рада просить допитати 232 свідків у справі про люстрацію
Леонид Емец
Фото: nfront.org.ua

Верховна Рада просить Конституційний Суд допитати як свідків 231 депутата, а також секретаря РНБО Олександра Турчинова і відкласти розгляд конституційності норм закону "Про очищення влади" (люстрацію).

Про це заявив депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець, виступаючи в КС.

Він заявив кілька клопотань про відтермінування розгляду закону про люстрацію до ухвалення рішення щодо нього Європейською комісією "За демократію через право" ("Венеціанською комісією") та внесення Радою змін. Депутат підкреслив, що 15 квітня в парламент уже внесли законопроект про зміни у цьому законі.

Крім того, Ємець просить КС допитати як свідків 231 депутата Ради, які голосували за закон про люстрацію, і Турчинова, підписав його. Також він просить суд долучити до розгляду справи міністра юстиції Павла Петренка, його першого заступника Наталію Севостьянову і колишніх суддів КС Миколи Козюбру та Івана Домбровського.

Раніше Ємець запропонував сімом з 14 суддів КС, які беруть участь у засіданні, заявити про самовідвід "у зв'язку з конфліктом інтересів".

Нагадаємо, сьогодні біля будівлі КС мітингували 250 активістів. Вони вимагали зберегти всі норми закону "Про очищення влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram